Informatie over Muggen

Informatie over muggen

muggenbultHeeft u last van muggen? Hier leest u alle informatie over muggen. Iedereen is wel eens gestoken door een mug. Of u nou in de buurt van stilstaand water woont, op de camping vakantie viert of door een bosrijke omgeving wandelt, muggen kunnen overal voorkomen en zorgen voor nare jeukende bulten. U leest hier over de levenswijze van muggen, waarom muggen steken, wat u kunt doen bij een muggenbult, hoe u het beste muggen bestrijd en muggensteken voorkomt. De meeste bekende muggensoort zijn de steekmuggen ook wel muskieten genoemd. Normaal gesproken zijn steekmuggen onschuldige insecten omdat ze van nectar en plantensap leven. Muggen worden door de mens gezien als vervelende bloedzuigende wezentje. Dit is vrijwel logisch omdat vrouwtjes muggen tijdens de aanmaak van eitjes bloed zuigen bij mensen. Na de bloedmaaltijd van de vrouwtjes mug, zal er een muggenbult op de huid van het slachtoffer ontstaan. Deze muggenbult kan rood worden en erg gaan jeuken. Naast de vervelende jeukende bulten die muggen kunnen veroorzaken, kunnen muggenbulten in tropische en subtropische gebieden erg gevaarlijk zijn! Dit doordat muggen in een groeiend aantal landen diverse ziekten kunnen overdragen. Een van de bekendste ziekte hiervan is Malaria. Deze ziekte kan worden overgedragen door de malariamug. De Latijnse naam voor de malariamug is Anopheles. Het is daarom van belang dat u bij gebieden waar veel muggen voorkomen, tropische en subtropische gebieden, bepaalde maatregelen neemt voor het voorkomen van muggensteken.

Lees verder of ga direct naar middelen om muggen te bestrijden of om een muggenbult te behandelen.

Informatie over muggen | De levenswijze van muggen

Steekmuggen zijn ongeveer 0,6 cm lang en hebben een behaarde achterkant en vleugels. Het achterlijf van een steekmug is geringd. Wanneer vrouwtjes mug eitjes wil aanmaken, heeft zij hier bloed voor nodig. Dier en mens zijn de gastheer voor de vrouwtjes mug voor het zuigen van bloed. Een vrouwtjes mug legt ongeveer per keer 100 of meer eitjes. Deze eitjes kunnen na 2 dagen al uit komen. De larve die uit de eitjes van de vrouwtjes mug komen kennen een stadium van enkele dagen tot enkele weken om een volwassen mug te worden. Meestal is dit tussen de 1 a 2 weken. Steekmuggen hebben vanaf dat ze larve zijn en volwassen worden een volledige gedaante verwisseling. Een volwassen steekmug leeft maar 1 tot 2 maanden. Muggen zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief of te wel bij schemering. Een uitzonderlijke muggensoort die ook overdag actief is, is de tijgermug. Omdat de tijgermug ook overdag actief is verdeelt de mug zijn maaltijd over verschillende gastheren. Deze gewoonte maakt de tijgermug ook gevaarlijker dan andere muggen. Omdat de mug van verschillende dieren en mensen bloed zuigt, word de kans op besmetting vergroot. Een perfecte leefomgeving voor de mug is een waterrijke streek met stilstaand water. Vooral in de zomer en nazomer worden steekmuggen het meeste waargenomen.

Lees verder of ga direct naar middelen om muggen te bestrijden of om een muggenbult te behandelen.

Informatie over muggen | Waarom steken muggen?

Muggen leven eigenlijk van de nectar uit planten, deze aanboren ze met hun steeksnuit. Maar wanneer een vrouwtjes mug bevrucht is door een mannetjes mug, zal zij bloed als maaltijd gaan nemen. Een vrouwtjesmug heeft het bloed van mens of dier nodig voor de ontwikkeling van de eitjes die ze bij zich draagt. De eiwitten in bloed zorgen voor een goede ontwikkeling van de muggeneitjes. Wanneer een vrouwtjes mug een geschikte gastheer heeft gevonden voor het zuigen van bloed, zal de mug eerst een antistollingsmiddel inspuiten bij het steken. Hiermee voorkomt ze het meteen stollen van bloed in het steekgaatje. De huid van mens en dier zijn allergisch voor dit antistollingsmiddel, waardoor een bultje en jeuk ontstaat. De vrouwtjes mug zal het antistollingsmiddel altijd diep in de huid inspuiten, dit zodat het vrouwtje genoeg bloed kan opzuigen. Wanneer een vrouwtjes mug alle bloed heeft kunnen opzuigen die ze nodig heeft, zal het meeste van het antistollingsmiddel ook opgezogen zijn. Dit zorgt voor een kleinere bult en minder jeuk.

Het zoemen van de mug

Het gezoem van muggen ontstaat door het snel op en neer bewegen van hun vleugels. Een belangrijke rol spelen hierbij de vorm van de vleugels van de mug. Muggen kunnen voor hun grootte best veel geluid produceren. Voor de mug is het zoemgeluid een nuttige functie, maar voor de mens maar irritant. Het zoemende geluid van muggen kunnen u slapeloze nachten bezorgen. U vraagt zich vast af waarom muggen nou eigenlijk zoemen. Nou dit heeft zeker een reden, muggen zien niet goed in het donker en gaan daardoor af op geluid. Muggen kunnen elkaar niet zien en gaan daarom af op elkaar gezoem. Mannetjes muggen gaan af op het geluid van een vrouwtjes mug, dit om zich te kunnen voortplanten. Mannetjes muggen zoemen een stuk hoger dan vrouwtjes muggen. Ook kunnen mannetjes muggen beter horen dan vrouwtjes muggen, dit heeft met de borstels op hun hoorsprieten te maken. Vrouwtjes muggen horen de mannetjes pas als deze dichtbij zijn. Als een vrouwtjes mug nog niet bevrucht is en wil paren met het mannetjes, verhoogt ze haar vleugelslag waardoor de toon van het gezoem verandert. Doordat de vleugelslag van de vrouwtjesmug veranderd is, weet de mannetjes mug dat hij welkom is en verlaagt zijn vleugelslag. Tijdens het paren vliegen de muggen en stemt het muggenstel de vleugelslag op elkaar af. Elke soort mug heeft zijn eigen toon zodat pogingen om te paren tussen verschillende soorten muggen niet zal voor komen.

Muggen kiezen hun slachtoffer

Muggen zijn met alle soorten bloed tevreden, wanneer er geen keuze is in uitzuigerbare slachtoffers. Wanneer er dus maar 1 aanwezige gastheer in een bepaalde ruimte is, zal de mug bij dit dier of mens zijn bloedmaaltijd halen.Informatie over muggen Wanneer er verschillende mensen in een bepaalde ruimte zijn, zal de mug selectief zijn en haalt ze er de meest lekkere uit. Muggen houden vooral van stoffen zoals: melkzuur, vetzuur, ammonium en kooldioxide. Dit zijn stoffen die ieder mens in zijn lichaam heeft. Tot welke verhoudingen de mug deze stoffen tot zich neemt is nog niet bekend. Er is echter nog geen verklaring waarom sommige mensen nooit of zelden worden gestoken door muggen.

Informatie over muggen | Wat te doen bij een muggenbult

Een muggenbult kan erg vervelend zijn door de jeuk die deze veroorzaakt. Het is als eerste van belang dat u niet aan de muggenbult gaat krabben. Krabben aan muggenbulten maakt de jeuk en irritatie alleen maar erger. Dit komt doordat muggen een slijmspoor achter laten nadat ze gestoken hebben. Dit stofje zorgt voor een plaatselijke verdoving en verdund het bloed waardoor het bloed vrijer is om te laten stromen. De huid van mens en dier is allergisch voor het slijmspoor van de mug en zal lichaamseigen tegengif maken om het te verjagen. Als u dan de muggenbult open krabt, zal deze stof verspreid worden, waardoor er meer tegengif aangemaakt moet worden. Dit leidt uiteindelijk tot meer irritatie en jeuk van de huid. Indien de jeuk van een muggenbult heel erg is, zijn hier gelukkig diverse producten voor. Deze producten zorgen ervoor dat de muggenbult niet meer jeukt. Wij bieden anti-jeuk muggenbulten producten aan, die zowel geschikt zijn voor volwassen als voor baby’s en kleine kinderen. Bij de producten staan duidelijke vermeld waar deze geschikt voor zijn De producten tegen muggenbulten werken doeltreffend tegen de pijn en jeuk van muggenbeten.

Informatie over muggen | Het bestrijden van muggen

Muggen kunnen slapeloze nachten en grote jeukende bulten veroorzaken. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die u kunt nemen voor het bestrijden van muggen. Maar ook speciale producten voor het bestrijden van muggen kunnen ingezet worden. Het is van belang dat u als eerste maatregel ’s avonds en ’s nachts de ramen gesloten houd of deze voorziet van horren. Ook nagaan waar stilstaand water binnenshuis zich kan bevinden (vooral in de winter). Dit kan de kruipruimte, lekkende warmtemeter, verwarmingsbuis, waterleiding, overstortputje of gootsteenafvoer zijn. Muggen houden vooral van plekken met stilstaand water. Een natuurlijke vijand van de muggen zijn vissen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook vele producten die ingezet kunnen worden voor het bestrijden van muggen. Zo bieden wij een ruim assortiment aan in natuurlijke anti-muggen middelen, producten met DEET, producten met pyrethrine, citronella kaarsen, muggensprays en producten tegen de jeuk van muggenbulten.

Muskietennet

Voor tijdens het slapen is een klamboe of muskietennet een perfect anti-muggen product. Als u een muskietennet op de juiste manier sluit, zal de kans op muggen steken tijdens het slapen nihil zijn. Ook bieden wij diverse klamboes of muskietennetten die geïmpregneerd zijn met ene muggenwerend middel. Dit voorkomt dat muggen door de klamboe heen prikken. De geïmpregneerde klamboes en muskietennetten worden vooral aanbevolen in gebieden met malaria.
 

Informatie over muggen

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 14.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Discrete verpakking en afzendernaam.

Niet bij buren bezorgen is optioneel.

 

  • www.sisow.nl
  • www.ideal.nl
  • www.paypal.nl
  • bankoverschrijving
  • Motten-weg is een ShopWiki Gecertificeerde Shop
  • postNL verzending

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Motten bestrijden | Mottenballen | Motten informatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel